Templates

Voor een optimaal resultaat van het artwork bij jouw cassettes is het belangrijk om bij het design en aanleveren de juiste keuzes te maken. Daarom vragen we je om voor het ontwerp gebruik te maken van onze templates die je hieronder kunt downloaden. Alleen door onze eigen templates te gebruiken, voorkomen we dat er bij het printen van j-cards, labels of shellprint fouten optreden. Bijna alle duplicatiebedrijven hebben hun eigen set templates voor het artwork, die zijn geoptimaliseerd voor hun eigen productieproces. Deze templates hebben allemaal kleine en grotere verschillen ten opzichte van elkaar. Daarom is het niet aan te raden om andere templates te gebruiken wanneer je jouw cassettes bij ons laat maken.

J-cards ontwerpen

De meeste designers werken met Adobe Indesign voor het ontwerpen van j-cards en stickers of shell print designs. Voor de j-cards is het belangrijk om altijd de cutting marks (snijtekens) en document bleed (marge) aan te vinken bij het exporteren van het bestand. Op die manier weten we zeker dat het bestand op de juiste manier wordt gedrukt en gesneden. Voeg je geen bleed (marge) toe, dan ontstaat het risico op witte randjes langs de zijkant van de j-cards. Voeg je geen snijtekens toe, dan moeten wij dit handmatig corrigeren en hiervoor extra kosten berekenen. Zorg ervoor dat in jouw eindresultaat de template lijnen niet zichtbaar zijn, anders worden deze mee afgedrukt en dat is niet de bedoeling.

Exporteren naar PDF met Adobe Indesign

Hier zijn de snijtekens en marge duidelijk zichtbaar

Labels ontwerpen

Voor het ontwerp van de cassettelabels gebruik je onze A4 label ontwerp template. Deze bevat 12 label posities waar je jouw ontwerp kunt neerzetten. Het is gebruikelijk om links de A designs boven elkaar te zetten en rechts de B designs. Zorg ervoor dat je artwork doorloopt over het gebied in het midden, waar de wieltjes en het venster in de cassette zitten. Dit gat valt automatisch uit het label als wij het op de cassette plakken. Maak hier geen witruimte van want dat kan een lelijk eindresultaat geven. Laat je label design doorlopen voorbij de buitenrand van de labelvorm om ook hier witranden te voorkomen. Het eindresultaat exporteer je als PDF zonder marge en snijtekens. Zorg ervoor dat in jouw eindresultaat de template lijnen niet zichtbaar zijn, anders worden deze mee afgedrukt en dat is niet de bedoeling.

Designs correct geplaatst ten opzichte van de template lijnen

Verwijder altijd de templatelijnen voordat je jouw bestand aanlevert

Shell print ontwerpen

Voor het ontwerp van een shell print gebruik je vanzelfsprekend onze shellprint template. In deze template is door middel van hulplijnen aangegeven hoe de cassette gepositioneerd wordt bij de print. Het grote voordeel van shell print is dat je ook artwork buiten het labelgebied kunt plaatsen. Je kunt dus afbeeldingen of logo’s over het gehele oppervlak van de cassette laten doorlopen. Houd er wel rekening mee dat veel cassettes een buitenrand hebben die iets dikker is of die soms structuur bevat. Als je hierin gedetailleerde grafische items plaatst dan kan het resultaat vanwege die structuur tegenvallen.
Wanneer je witte tekst wilt laten printen op de cassette, lever dan een ontwerp aan met zwarte elementen. Geef in je bestandsnaam of tijdens de bestelling duidelijk aan dat het om een witte shellprint gaat. Andere kleuren kun je direct in je bestand gebruiken en worden ook zo geprint.
Een shellprint design lever je aan in PDF formaat zonder marge en snijtekens. Lever voor kant A en kant B een apart bestand aan. Zorg ervoor dat in jouw eindresultaat de template lijnen niet zichtbaar zijn, anders worden deze mee afgedrukt en dat is niet de bedoeling.

Template lijnen op een cassette voor on-shell print

Template lijnen op een cassette voor on-shell print

Downloads

Hieronder kun je alle templates downloaden voor het ontwerpen van jouw artwork. De templates zijn beschikbaar in IDML formaat voor Adobe Indesign (aanbevolen) en in Adobe PDF formaat voor andere designprogramma’s.

Enkele J-card

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

Single J card front (idml)
Single J card back (idml)​
Single J card front (pdf)
Single J card back (pdf)

Dubbele J-card

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

Double J card front (idml)
Double J card back (idml)
Double J card front (pdf)
Double J card back (pdf)

Drievoudige J-card

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

Triple J card front (idml)
Triple J card back (idml)
Triple J card front (pdf)
Triple J card back (pdf)

Viervoudige J-card

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

Quad J card front (idml)
Quad J card back (idml)
Quad J card front (pdf)
Quad J card back (pdf)

Cassettelabels op A4 vel

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

Cassettelabels op A4 vel (idml)
Cassettelabels op A4 vel (pdf)

On shell print

Voor het maken van een eigen ontwerp zijn de volgende templates beschikbaar:

On shell print (idml)
On shell print (pdf)