J-cards en inlays

Mensen zijn visueel georiënteerd. Ze zullen je cassette zien nog voordat ze ernaar luisteren. Daarom is de eerste indruk van het product cruciaal; hoe aantrekkelijk is het voor de klant? Komt het artwork overeen met wat ze verwachten te horen wanneer ze de tape afspelen? Hieruit blijkt dat de verpakking minstens zo belangrijk is als de cassette erin. Hier vertellen we je alles over de inlay van je cassette: de j-card.

Audiocassettes worden meestal bewaard in een zogenaamde Norelco-box. Het scharnierende plastic doosje met twee pinnen om de cassette stevig op zijn plaats te houden wanneer deze niet wordt gebruikt. Net als de kaft van een boek kan elke cassette zijn eigen unieke omslag bevatten, die we de j-card noemen. Waarom die naam? Neem de inlay maar eens uit het doosje en je zult zien dat het twee vouwlijnen heeft, die een klassieke J-vorm creëren. Er zijn vele variaties van de klassieke J-card, elk met hun unieke mogelijkheden. Hier lees je alles over de verschillende soorten j-cards die wij aanbieden om jouw cassettes de perfecte professionele afwerking te geven.

Enkele J-card

De meest voorkomende j-card is de enkele j-card. Deze bestaat uit een voorpaneel, een zijpaneel en een achterpaneel. Meestal bevat het track titels en credits aan de binnenkant, en artwork aan de buitenkant. De enkele j-card kan aan beide zijden in fullcolor print worden bedrukt en is gemaakt van 135 gr semigloss houtvrij papier.

Dubbele J-card

De dubbele j-card heeft een extra paneel dat van binnenuit openklapt. Het biedt meer ruimte voor tekst, credits, lyrics en artwork. Het is een beetje luxer dan de enkele j-card, biedt de gebruiker een extra verrassing die niet zichtbaar was aan de buitenkant. De dubbele j-kaart kan aan beide zijden in full color print worden bedrukt en is gemaakt van 135 gr semigloss houtvrij papier.

Drievoudige J-card

Het was te verwachten – de triple j-cardbiedt twee extra panelen in vergelijking met de enkele j-kaart. De panelen vouwen naar binnen in een cirkelvorm en verrassen de gebruiker met uitgebreide tracklisting, credits, misschien zelfs lyrics en band foto’s. Uiteraard kan de driedubbele j-card ook aan beide zijden in fullcolor worden bedrukt en is gemaakt van 135 gr semigloss houtvrij papier.

Viervoudige J-card

Go big or go home, is het motto van de quadro j-kaart. Het heeft drie extra panelen die van binnenuit circulair open vouwen nadat de cassette uit het doosje wordt gehaald. Het biedt een enorme ruimte voor uitgebreid artwork, lyrics, credits, track listing en wat je maar wilt. Dubbelzijdige fullcolor print is mogelijk. Ook de viervoudige J-card is gemaakt van 135 gr semigloss houtvrij papier.

Dus wat komt er na de viervoudige J-card?

Serieus? De basisopties zijn niet genoeg? Tja, we kunnen vijf- en zesvoudige J-cards leveren als je dat graag wilt. Maar houd in gedachten dat hoe groter de j-card, hoe strakker de cassette in het doosje komt te zitten. Dit is gedeeltelijk op te lossen door te kiezen voor dunner papier voor het drukwerk, maar dat komt de afdrukkwaliteit niet ten goede. Je wilt natuurlijk wel een kwalitatief mooie J-card hebben. Nog steeds geïnteresseerd, neem dan contact met ons op en wij helpen je op weg.